maanantai 9. heinäkuuta 2012

Italia: verisuonilääkärit vahvistivat CCSVI:n ja MS-taudin yhteyden

Bologna, 6.heinäkuuta 3 johtavan tason verisuoniasiantuntijaa piti mediatilaisuuden, minkä punainen lanka oli se että CCSVI on todellinen ongelma, mikä liittyy MS-tautiin ja se tulisi hoitaa. Dr Pietro Maria Bavera (Milano) esitteli oman dopplertutkimuksensa tuloksen, mikä oli Zambonin ryhmän kaltainen: hän tutki kaikkiaan 823 MS-diagnotoitua ja CCSVI todettiin yli 90 %:lla. Vastaavasti 60 terveen kontrollin joukosta havaittiin 5 %:lla poikkeavuutta, mutta ei CCSVI:tä.
Tilaisuudessa esiteltiin myös kansainvälisen tutkimusjärjestön, eli International Society for Neurovascular disease:n (ISNVD) metatutkimus jossa kartoitettiin venografialla (tarkin mahdollinen) tehtyjä tutkimuksia.. ja sen tulos vahvisti myös yhteyden; MS-tautiin liittyy laskimoahtaumat, piste.

Bolognan tilaisuudessa esiintyneet verisuoniasiantuntijat olivat:

Giampiero Avruscio: Director and Head of Specialized Medicine Angiology and Day Hospital - Hospital S. Anthony - PaduaPietro Maria Bavera: Responsible Service of Angiology and Vascular Surgery - Fondazione Don Gnocchi Milan
Pierfrancesco Veroux: Director Vascular Surgery Unit - Polyclinic Vittorio Emanuele - Catania 
Italiassa on ollut voimakkaita jännitteitä CCSVI:n kanssa, ja tästä syystä em. verisuonilääkärit halusivat tuoda kantansa julkisuuteen. Italiassakin suurin kritiikki ja suoranainen vastustus on tullut neurologian piiristä ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä mitä kentällä tapahtuu? Joko neurologia taipuu hyväksymään sen että CCSVI on ylipäätään olemassa ja se liittyy MS-tautiin?

Useita videoita Bolognan tilaisuudesta: http://ccsvi-sm.org/?q=node%2F1579Ei kommentteja:

Lähetä kommentti