lauantai 2. elokuuta 2014

ANNA-LEHDEN (31.7.2014) ARTIKKELI NUOREN NAISEN HOITOKOKEMUKSESTAUusimmassa Anna-lehdessä (31.7.2014) on hieno artikkeli operaatiossa hyvän hoitovasteen saaneesta nuoresta naisesta. Olinkin yhteydessä häneen artikkelin tiimoilta ja hän oli muuten tyytyväinen artikkelin.. paitsi toimittaja oli parissa kohtaa kirjoittanut selkeitä asiavirheitä (pallolaajennus ei ole leikkaus). Luin itsekin artikkelin eilen ja se oli ihan positiivishenkinen. Artikkelissa kerrontaa mm. operaation vaikutuksista:

"Heti operaation jälkeen Anniina huomasi selvän eron voinnissaan - olin paljon virkeämmässä kunnossa. Sairaalahuoneessa katselin vastapäseillä seinällä olevaa televisiota. Ennen leikkausta en nähnyt kunnolla sinne asti, joten ohjelma näytti epämääräiseltä sutulta. Operaation jälkeen ei tarvinnut siristellä"
...
"korkokenkien käyttö oli hänelle pitkään mahdotonta, mutta nyt hän on saanut vetää ne jalkoihinsa"
...
"Tästä kesästä Anniina on saanut nauttia ilman uupumusta"

Artikkelissa asiaa enemmän kuin tässä minun referoinnissa. Vaikkakin moni CCSVI operaatiossa on saanut hyviä hoitokokemuksia, niin täytynee sanoa samaan hengenvetoon että asia on edelleen tutkimuksellissti alkuvaiheissa ja kehittymässä. Suomalaisista operoiduista osa on saanut todella hyvän hoitotuloksen ja osa ei ole hyötynyt operaatiosta. Uskon ja toivon, että jossakin vaiheessa laskimo-operaatioita tehdään Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti