maanantai 26. maaliskuuta 2012

Chicagon pilottitutkimus julkaistu..

Jenkeissä tapahtuu nyt aikamoisen paljon ja tutkimusuutisia tulee hyvällä voluumilla. Chicagon yliopiston alustava tutkimus julkaistiin aivan vastikään ja "Society of Interventional Radiology" uutisoi aiheesta: Mitigating Symptoms, Improving Quality of Life of MS Patients


Tutkimuksessa oli kaikkiaan 94 MS-diagnosoitua, joista puolet oli RR-tautimuotoa ja 34 % SP- ja reilu 6 % PP-muotoa sairastavaa. Myös Chicagon kokemus on paljolti samoilla linjoilla aiempien pilottitutkimuksien kanssa ja operaatioista sai selkeitä hyötyjä. Tutkimuksen johtohahmo MD. Hector Ferrel totesi “In addition to these significant safety findings, we noted that angioplasty provided symptomatic benefit in 55 percent of the individuals we treated"  


Tutkimuksessa todettiin myös että operaatiot sujuivat turvallisesti, eli tulos sama kuin aiemmin tehdyissä piloteissa. Merkittävää oli myös se, että tutkimus vahvisti Zambonin tutkimuslöydöstä, sillä n. 95 % MS-diagnosoiduista havaittiin ahtaumiaOur experience showed that 95 percent of the individuals we evaluated had venous obstructions, supporting the concept that venous lesions are common in individuals with multiple sclerosis,” said Ferral.  

M.D. Hector Ferrel, Rush University - Chicago


Tutkimustiivistelmä on julkaistu "Journal of Vascular and interventional radiology:ssä":
Clinical experience in the management of CCSVI: single center experience


PS. Medscape.com uutisoi näiden kahden jenkkitutkimuksen tiimoilta:
Studies Show Promise for Angioplasty in Multiple Sclerosis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti