maanantai 30. huhtikuuta 2012

CCSVI - TIETOUTTA NETISSÄ


Silloin tällöin joku kysyy minulta että "mistä löytäisin hyvää tietoa CCSVI:stä?". Jos googleen kirjoittaa hakusanaksi "ccsvi" niin siitä avautuu valtava määrä erilaisia linkkejä ja ongelmaksi tulee jo liiallinen tarjonta. Kerään tähän alle joitakin sivuja / luentoja joista on hyvä lähteä liikkeelle:


http://www.ccsvi.org/ 

Ehkä tunnetuin sivusto, minkä taustalla ryhmä amerikkalaisia, aktiivisia ihmisiä.. jotka perustivat "CCSVI alliance" nimisen järjestön. Sen keskeisenä tavoitteena on toisaalta tiedotta ja edistää asiaa. Järjestö on organisoinut isoja tapahtumia ja konferensseja, missä on ollut paikalla verisuoniasiantuntijoita, radiologeja ja neurologejakin. Sivustolta löytyy mm. yksi kattavimmista CCSVI artikkeli / tiedekokoelmista, nyt yli 200 linkkiä.

Organisaation johtohahmo Sharon Richardson


http://www.nationalccsvisociety.org/ 

Kanadalainen järjestö "National CCSVI Society" on paljolti samansuuntainen kuin em. jenkkiläinen järjestö ja sen tavoitteena myöskin asian edistäminen kaikkinensa. Toiminnassa mukana aktiivisia MS-potilaita sekä lääkäreitä ja tutkijoita. Järjestö on aktiivisesti järjestänyt erilaisia kokoontumisia ja konferensseja.. ja mm. megapitkän live-tapahtuma internetissä. Se on tuottanut myös hienon videon nimeltään Untangling CCSVI from MS: The Stories, The Science, and the Need for Action:

CCSVI Australia 

Tuore sivusto, mikä keskittyy paljolti paikalliseen tilanteeseen. Australiassa tunnetuin aiheen parissa toimiva ja tutkiva lääkäri on Paul Thibault, joka on ollut näkyvästi esillä Australiassa. Edellä mainittujen tavoin tässäkin aktiiviset MS-diagnosoidut ihmiset taustalla. Joulukuun 2011 lopussa mediajätti ABC teki Australiassa hienon jutun: MS patients seek treatment yet to find support in broader medical community


Professori Mark Haacken sivusto

Linkin takaa avautuu magneettikuvantamiseen erikoistuneen Mark Haacken dia-esitelmiä. Professori Haacke on kuvantamistekniikoilla tuottanut paljon uutta dataa ja tiedejulkaisut ovat keskittyneet mm. rautapitoisuuksien kasvuun MS-aivoissa, verisuoniston kuvantaminen tarkasti ja ylipäätään CCSVI:n liittyvät suonistopoikkeavuudet näkyvät vahvasti Haacken työssä.
CCSVI suomenkielinen sivusto

Tekemäni sivusto, missä hieman taustatietoa, MS-tautiin liittyvää kerrontaa, tiedejulkaisuja, videoita, mediasivu, videoita ja linkkejä. Nyt huomaan että se pitäisi päivittää taas ajantasalle, sillä tutkimuksia ja juttuja on putkahdellut paljon pelkästään viimeisen puolen vuoden aikana.----------------------------------------------------------------------------------------------


KATSOMISEN ARVOISET VIDEOTThe liberation treatment dokumentti - suomenkielinen teksti

Tunnetuin CCSVI dokkari "liberation treatment", esitettiin joulukuussa 2009 Kanadassa ja voisi sanoa että se muutti asetelman tyystin, MS-ihmiset aktivoituivat. Dokkari kuvattu paljolti Italiassa, missä haastatellaan Paolo Zambonia, operoituja italialaisia ja operaatiostakin näytetään osa:
Johdanto CCSVI:n, prof. Gary Siskin - suomenkielinen teksti

Hyvä ja selkeä luento ja suomenkielisellä tekstillä. Gary Siskin on New York:n tutkimusryhmän kärkihahmoja ja on tunnettu nimi CCSVI:n tiimoilta. Hän selventää mitä mahdollisesti tapahtuu laskimoahtaumien myötä, esim. miksi verenvirtaus heikkenee MS-aivoissa ja mitä siitä voi seurata.Prof. Michael Daken luento
Michael Dake, osa 2.

Michael Dake on Stanfordin yliopiston professori ja yksi maailman tunnetuimpia verisuoni asiantuntijoita. Hän tutustui CCSVI:n keväällä 2009, ja on siitä lähtien tehnyt tutkimusta asian parissa. Dake on tuottanut jo tutkimusdataa aiheesta ja on tuttu luennoija asian parissa. Linkin luento on maaliskuulta 2010 ja suunnattu alan asiantuntijoilleDOES CHRONIC VENOUS INSUFFICIENCY PLAY A ROLE IN MS PATHOGENESIS? - Paolo Zamboni

Zamboni esittelee tutkimuslöydöksensä selkeiden diojen myötä. Mielestäni erittäin hieno luento, missä Zamboni käy läpi mahdollisesti erittäin tärkeitä asioita:

- laskimopaineen muutos ahtaumien myötä
- hypoperfuusio MS-aivoissa, eli verenvirtauksen heikkeneminen aikaa myöten
- veriaivoesteen vuoto ja rautakertymät laskimoiden ympärillä (samankaltaisuus muihin laskimosairauksiin)
- rautapitoisuuksien kasvu thalamuksessa
- genetiikka: HLA ja verisuonisto
- CCSVI yleisyys MS-taudissa, diagnosoinnin ongelmat ja mahdollisuudet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti