torstai 23. elokuuta 2012

MS, klamydia bakteeri ja CCSVI

Tänään 23.8.2012 Australian ABC tv julkaisi erittäin kiinnostavan lyhyt dokumentin, minkä keskiössä on klamydia bakteerin rooli MS-taudissa ja CCSVI-laskimoissa. Jutun alussa kerrotaan virusasiantuntijasta nimeltään David Wheldon, joka asuu vaimonsa kanssa Lontossa. Vaimolla todettu MS vuosikymmeniä sitten ja tauti eteni viime vuosina reippaasti. David alkoi tutkimaan MS-tautia oman alansa silmillä ja päätyi siihen että klamydia bakteeri on pesiytynyt keskushermostoon ja olisi iso tekijä taudin synnyssä ja taudin etenemisessä. Hän kehitti kolmesta antibiootista yhdistelmän, jolla alkoi hoitamaan vaimoaan. Antibioottihoidon lopputulos oli ällistyttävä.
Dokumentin puolessavälissä siirrytään CCSVI laskimoihin ja kerrotaan Australialaisesta verisuoniasiantuntijasta nimeltään Paul Thibault. Hän päätyi omissa tutkimuksissaan siihen että Zamboni on oikeassa siinä että tietyissä laskimoissa (jugular ja azygos) tapahtuu patologisia muutoksia, mutta heidän näkemykset eroavat toisistaan: Zamboni liittää laskimopoikkeavuudet jo sikiökaudella tapahtuneisiin kehityshäiriöihin ja Thibault esittää muutoksien liittyvän klamydia bakteeriin. Thibault tutkiikin nyt yhdistelmähoitoa; pallolaajennus + antibiootit. Thibault myös ihmettelee miksi esim. minosykliiniä ei käytetä juurikaan MS-taudin hoidossa, vaikka tehdyt tutkimukset ovat olleet erittäin lupaavia. Hän toteaakin samalla tavalla kuin duodecimissa julkaistu raportti:

"Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua rahoitus. Koska kyse on vanhasta lääkkeestä, jonka patenttisuoja on rauennut jo aikoja sitten, ei minosykliinin tutkiminen kiinnosta lääketeollisuutta."


ABC:n dokumentti "MS cure?" (kesto 14 min) - SUOMENKIELINEN TEKSTI


Paul Thibault:n 2011 hypoteesi: Multiple sclerosis: a chronic infective cerebrospinal venulitis?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti